برخی ویتامین ها در دوران یائسگی به بانوان کمک می کنند تا این دوران را راحت تر سپری کنند و تأثیر بسزایی در سلامت بانوان دارند. در ادامه به تأثیر برخی از این ویتامین ها بر سلامت بدن در دوران یائسگی خواهیم پرداخت.
بهترین راه برای دریافت ویتامین های کافی از طریق یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. با این حال، گاهی اوقات پزشک ممکن است مکمل ها را توصیه کند.
باید قبل از مصرف مکمل ها از پزشک خود بپرسید تا مطمئن شوید که استفاده از آنها ایمن و مناسب است. همچنین باید دستورالعمل ها را دقیقاً دنبال کنید و از مصرف بیش از دوز توصیه شده خودداری کنید.
برای تهیه انواع مکمل های حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مناسب برای دوران یائسگی می توانید به داروخانه اینترنتی مراجعه کنید تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. علاوه بر این، در داروخانه اینترنتی می توانید هرگونه لوازم آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی مورد نیاز و انواع مکمل های غذایی را پس از دریافت اطلاعات کافی و مشاوره تهیه کنید.
ویتامین های گروه B
برخی از افراد ممکن است برخی از ویتامین های B را در حوالی زمان یائسگی مفید بدانند. در سال 2018، گروهی از محققان گزارش دادند که نمی توان در مورد نقش ترکیبات گروه ویتامین های B در یائسگی اغراق کرد، اگرچه کمبود این ویتامین ها در این دوران می تواند منجر به پیامدهای نامطلوب برای سلامتی شود.
داشتن ویتامین B کافی می تواند به پیشگیری از سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی و زوال عقل کمک کند، که همگی برای افراد مسن یک خطر هستند و می توانند در دوران یائسگی شروع شوند.
ویتامینهای B-6 و B-12 می توانند به حمایت از عملکرد شناختی، یعنی توانایی تفکر، استدلال و به خاطر سپردن کمک کنند. مشکلات حافظه، تمرکز و "مه مغزی" ممکن است در دوران یائسگی رخ دهد. دریافت کافی از این ویتامین ها ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در طول زمان کاهش دهد، چه فرد در دوران یائسگی باشد یا خیر.
به نظر می رسد میزان افسردگی در حوالی زمان گذار یائسگی بیشتر باشد. طبق یک مطالعه، مصرف زیاد ویتامین B-6 ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را در همه افراد مسن، از جمله آنهایی که یائسگی را تجربه می کنند، کاهش دهد.
تحقیقات همچنین نشان داده است که در افرادی که سطوح پایین ویتامین B-2، B-6 و B-12 دارند، ممکن است تراکم مواد معدنی استخوان نیز کاهش یابد که عاملی برای پوکی استخوان است.
یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که ویتامین B-9 که به عنوان فولات نیز شناخته میشود، در کاهش تعداد و شدت گرگرفتگیهای فرد مؤثر است.
منابع غذایی ویتامین B عبارتند از:
ویتامین B-2 (ریبوفلاوین): جگر گاو، غلات صبحانه غنی شده، جو دوسر، شیر لبنیات، ماست و بادام.
ویتامین B-6: نخود، جگر گاو، ماهی تن، غلات صبحانه غنی شده، سیب زمینی و موز.
B-9 (فولات): جگر گاو، اسفناج، نخود سیاه، غلات صبحانه غنی شده، مارچوبه و کاهو.
B-12: صدف، جگر گاو، مخمرهای مغذی غنی شده، محصولات لبنی، مرغ، ماهی، مرغ و تخم مرغ.
ویتامین C
طبق یک مقاله، برخی از زنانی که در دوران یائسگی سطوح بالایی از ویتامین C مصرف میکنند ممکن است تراکم استخوان بالاتری داشته باشند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است و می تواند به پیشگیری از برخی بیماریهایی که میتوانند از استرس اکسیداتیو ناشی میشوند، مانند برخی از انواع بیماریهای قلبی عروقی نیز کمک کند.
ویتامین C همچنین نقش مهمی در سیستم ایمنی و تولید کلاژن دارد که بخش مهمی از ساختار پوست و سلولها است.
ویتامین A
ویتامین A یک آنتی اکسیدان است و برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی و محافظت از سلامت چشم ضروری است. این ویتامین فواید خاصی در دوران یائسگی ندارد، اما ممکن است به تقویت سلامت کلی و پیشگیری از برخی بیماری ها کمک کند.
منابع غذایی حاوی ویتامین A شامل سیب زمینی شیرین، جگر گاو، اسفناج، هویج، نخود سیاه و زردآلو خشک است.
مصرف بیش از حد مکمل ویتامین A می تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد در نتیجه باید قبل از مصرف ویتامین A اضافی با پزشک خود صحبت کنید.