عدم کشت برخی ارقام برنج
در هنگام خرید برنج باید این نکته را در نظر داشت، که در حال حاضر 80 درصد برنجهایی که نام آنها شنیده میشود، به دلایل متعدد قابلیت کشت شدن ندارند. از جمله این دلایل میتوان به دیررس بودن برنج، به صرفه نبودن تولید آن، نداشتن کیفیت، تغییرات آب و هوایی و... اشاره کرد.
با این حال بسیاری از سودجویان به دلایل مختلفی نظیر کسب سود و تقلب، برنجها را با نامهای متعددی به فروش میرسانند. این امر باعث گیج شدن افراد میشود؛ و مشتری را مجبور به خرید برنجی میکنند که ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشد.
به عنوان مثال برنج طارم دیلمانی از معطرترین انواع برنج ایرانی، از خانواده طارم محسوب می شود. این برنج در حال حاضر به دلیل بازدهی بسیار پایین، خیلی کم یا اصلاً کشت نمیشود. بنابرین بسیاری از سودجویان از نام این برنج برای فروش برنجهای نه چندان باکیفیت خود استفاده میکنند.
برنج محبوب ایرانی
تعیین بهترین نوع برنج کار چندان سادهای نیست. زیرا در ایران هیچ نوع انجمن یا کارگزار مناسبی برای انتخاب کردن بهترین نوع برنج وجود ندارد. با این حال اگر به دنبال پرفروشترین و محبوبترین برنج ایرانی هستید، باید انواع برنج طارم به ویژه طارم محلی، هاشمی و امرالهی را به شما معرفی کنیم.
برنج طارم ایرانی یک برنج جهانی و صادراتی است؛ و به بسیاری از بازارهای خارج از کشور صادر میشود. برنج اصلی طارم متناسب با خصوصیات ظاهری، نحوه تولید و محل کشت، انواع مختلفی دارد. از دلایل محبوبیت انواع برنج طارم نیز میتوان به ویژگیهای مشترک آنها اشاره کرد، که عبارتاند از:
- طعم و عطر ممتاز
- دانه بلند بودن
- رنگ سفید متمایل به کرم
- میزان ری بسیار بالا
- ارگانیک بودن
ساقه برنج طارم، برگهای نازکی دارد؛ به همین جهت امکان رشد و زندگی کرم ساقهخوار روی آن وجود ندارد. در نتیجه استفاده از سموم شیمیایی کاهش مییابد و برنج سالمتری به عمل میآید.
نکات خرید برنج ایرانی
از نکات مهم در خرید برنج که تمامی مشتریان باید به آن توجه کنند این است، که برنجهای مرغوب ایرانی در 4 یا نهایتاً 7 محصول بهرهبرداری میشوند. لذا این امکان وجود دارد تا در زمان خرید با اسامی مختلفی روبرو شوید که دیگر کشت نمیشوند. اما افراد سودجو از نام آنها برای گیج کردن مشتریان و فروش محصولات بی کیفیت با قیمت بالا استفاده میکنند.
بنابرین به شما توصیه میشود برای خرید برنج، یکی از بهترین انواع آن نظیر برنج طارم محلی، طارم هاشمی، طارم بینام، صدری، دم سیاه، شیرودی، ندا، فجر، عنبربو، طارم سنگی و... را انتخاب کنید. برای خرید بهترین برنج ایرانی میتوانید به فروشگاه اینترنتی برنجاول مراجعه کنید
برنج یک محصول کشاورزی است که از دانههای گیاه برنج به دست میآید. دانههای مواد تشکیل دهنده برنج دارند که ترکیب شیمیایی و مکانیکی آنها تعیین کننده خصوصیات برنج، مانند طعم، بو، قوام و رنگ آن میباشد. مواد تشکیلدهنده اصلی دانههای برنج عبارتند از:
کربوهیدراتها : کربوهیدراتها اصلیترین مولکولهای موجود در دانههای برنج هستند و به عنوان منبع اصلی انرژی در غذاهای برنجی عمل میکنند. گلوتنی که در گندم وجود دارد در برنج نیست، بنابراین برنج برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا از آن جلوگیری میکنند، گزینهای مناسب است.
پروتئینها : مقدار پروتئین در برنج نسبت به دیگر منابع پروتئینی مانند گوشت یا ماهی کمتر است. این پروتئینها حاوی اسیدهای آمینه مختلفی هستند که برای رشد و توسعه بدن مورد نیاز هستند.
چربیها : مقدار چربی در برنج نسبتاً پایین است. بیشتر چربیهای موجود در برنج ناسالم نیستند و شامل چربیهای ناساتورهای ضروری میشوند.
فیبر : برنج حاوی مقدار کمی فیبر است که به هضم سلامتی کمک میکند. این فیبر میتواند در کنترل سطح قند خون، پیشگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش موثر باشد.
ویتامینها و مواد معدنی : برنج حاوی ویتامینها و مواد معدنی مانند ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 (پیریدوکسین)، آهن، منگنز، فسفر، و سلنیوم است. این مواد معدنی و ویتامینها برای حفظ سلامتی سیستم عصبی، استخوانها، و سایر اعضای بدن مهم هستند.
آب : آب نیز بخش مهمی از دانههای برنج را تشکیل میدهد.
به علاوه، میتوانید ویژگیهای دانههای برنج را با توجه به نوع و متراکمی لایههای پوست دانهها، رنگ، طعم، و بو آنها تفکیک کنید. این ویژگیها میتوانند در انتخاب نوع برنج مناسب برای آشپزی و تهیه غذاهای مختلف موثر باشند.